Wat ik doe

Wat ik doe

Naast een uitvoering van het concept mens, ben ik dus schrijver. Hier helemaal onderaan vind je een praktisch klikbeleid om verschillende soorten tekst van mij te kunnen lezen. Tot die tijd:

Ik (Amsterdam, 1998, Maaike) zoek.
Naar taal, om de wereld te begrijpen en begrijpelijk te maken.
Naar mijn eigen stem in de wereld en hoe ik mezelf verstaanbaar maak.
Naar de juiste manier om dingen te vertellen. Naar verbinding.

Als mens en schrijver schuw ik de lelijke kant van het bestaan niet; de wereld is verrot en mensen zullen het weten ook. Bestaan er ook mooiigheden in die lelijkheid? Zeker, je zult alleen wel goed moeten zoeken. Het leven zonder opsmuk is waar mijn hart naar uitgaat. Mijn teksten gaan veelal over het hiaat tussen gevoel en verstand, universele gevoelens binnen individuele ervaringen en het klassieke concept ‘eenzaamheid’. Ook heb ik een fascinatie voor de (non-)verbale verbindingen die mensen al dan niet met elkaar aangaan. Het individu staat in mijn teksten centraal, de massa bestaat namelijk uit een meervoud daarvan.

Bovendien blink ik uit in cynisme – mijn moeder is daar minder blij mee.

Ga direct naar:

Beschouwend

Buiten de lijntjes

Poëzie

Proza

Toneel & scenario

Mama, ik ben blogger!